21 Haziran 2011 Salı

dinlenmeye gidip, strese girmeyin...

Bu tatil işi çok fena ya... Hele koca yıl eşek gibi çalışıp hepi topu 1 hafta yapabiliyorsan! Benim başıma geldi, internetten beğenilip patatese bağlanan tatil.. Onun için geçtiğimiz ay yaptığımız otel fotoğraf çekimine istinaden kendime notlar almıştım. 

Yaz tatilini organize etmemiş olanlar, internetten otel bakıp gidecek olanlar, düzgün tavsiye alamayanlar... beni dinleyin!

Helikopterle havadan çekilen fotoğraflar, mavi berrak havuz görüntüleri, zengin açıkbüfe, 2 palmiye ağacına kanıp rezervasyon yaptırmayın. O kareler tamamen kurgu, biz yaptık oradan biliyorum... Üste para verseler gitmem ama şimdi bu bizim çektiğimiz fotoğrafları görenler kesin rezervasyon yaptıracaklar. Otel ismi vermem, sadece siz sevgili parmak arası terliklere bir kaç tüyo verebilirim. 

• Otelin yenilenme tarihini kesinlikle öğrenin

• Oda fotoğraflarına dikkat edin, geneline değil objelere bakın. Yatağın baş ucunda beyaz plastik kablolu telefon görürseniz eğer, banyo fotoğrafına dikkat edin. Klozetin yanındaki çöp kovasından, aynaya yansıyan küvete, varsa duşakabine dikkat edin.

• Denize yakın olma isteği görecelidir ama, eğer denize girmek plajda takılmak istiyorsanız; otel bilgilerinede yer alan "denize sıfır" ibaresini bir kenara bırakın ve ısrarla plajın fotoğraflarını arayın. Otel bilgilerinde eğer "havlu/şezlong depozitolu" ibaresi varsa genelde plajı güzel olmuyor ve tercih sebebi de olmuyor, az sayıda insan kullandığı için böyle uygulamalar getiriyorlar. Plaj düzeninin olup olmadığını kontrol edin, nizami dizilmiş şezlong ve şemsiyeleri yoksa bu otel plajına güvenmiyor demektir. Ayrıca bir de "mavi bayrak" sahibi olma durumu var. Bu da traş. Bizzat yaşadım... Yosunun kol gezdiği girilmez plaja mavi bayrak vermişler, aldanmayın! Bir de not, tesis içinde 3 ve 4'ten fazla havuz varsa plajı yine yaramazdır, konukları otel içinde memnun etmek için yapılmış su birikintileridir.

• Tesisin tepeden çekilmiş fotoğraflarında havuz, otel binası veya apartlar, restoranların birbirine uzaklığına dikkat edin.

5 yıldızlı, mavi bayraklı bir resort otelin köpek bağlasan durmaz plajından, çimsiz ve kurumuş yeşil olması gereken kahverengi alanlarından, standart oda olarak çektiğimiz ancak gerçekte bu odanın oteldeki 447 odadan yenilenmiş 4 odanan biri olduğu için bunları söylüyorum.

Şimdi biz o kuru alanlara photoshopla çim yapıp, kırık dökük bina sıvalarını onarıyor, denizin rengini canlandırıyor, ancak geniş açı objektiflerle estetik gösterebildiğimiz plajın şemsiyelerini boyuyoruz ondan söylüyorum.

Ve özellikle "herşey dahil" otellere bakıyorsanız daha bir dikkat edin derim

2 yorum:

  1. deryacım, tatil araştırması içindeyim.. anlattıklarının çoğu doğru.. otel ismi verseydin keşke.. bizde bu tuzağa düşmeyelim
    munise

    YanıtlaSil
  2. tuzak değil aslında munise.. ticaret sonuçta, herkes para kazanmaya çalışıyor. hele ki 'herşey dahil' otellerin kontrolü çok zor, gelen müşteri portföyü "ne olsa parasını verdik lan yiyin" stratejisini uygulayıp otelin mutfak altyapısında gereksiz israfa sebep oluyor vs..

    benim bahsettiğim otel, kuşadası'nda 5 yıldızlı bir zincir otel'in resort'u.. ama tekrar altını çiziyorum. bu o otele has birşey değil, genelde 'herşey dahil' sisteminin geçerli olduğu hızlı tüketim otellerinde var sanırım..

    YanıtlaSil