23 Aralık 2011 Cuma

Pastel Boyaları Değerlendirme

Can sıkıntısı oluşabiliyor bazen. Böyle vakitlerde evdeki çer-çöple haşır neşir olarak hem külfeti kaldırmak hem de çocuğumuza eğlenceli vakit geçirtebilmek mümkün.

   



Kırık dökük pastel boyalar... Gerçi biz sağlamları da kırdık kalıpları doldurabilmek için... Çifter çifter olanları feda ettik. Aslında bunu yapan eden çok oldu, sadece yapmayanlar için nacizane fikirlerimi belirteyim uyarı niteliğinde;




• Mum boyalarla, pastel boyaları karıştırırak bunu yapmayın. Ben hepsi aradan çıksın diye karıştırdım ama boyaların kimyası bozuldu tabi. Bitmiş halleriyle bazı yerleri farklı bazı yerleri farklı boyuyor şimdi tabletlerin.

• "iyice erisin" diye boyaları fırına terkedip gitmeyin. Şişip kabaracak kek değil bu, biraz erilemeleri kafi. O erime sağlandıktan sonra da fırını kapayın çünkü artan ısıyla, boyadaki yağ açığa çıkıyor ve üstte katman oluşuyor. Eğer kazara bu aşamaya getirirseniz de tepsiyi fırından aldıktan sonra kürdan yardımıyla soğumaya bırakmadan şöyle bir karıştırın derim sıvı haldeki boyaları.

• Kağıt kalıplar yayılıyor biraz, ya 2-3 tane üst üste koyup içine boyaları dökün, ya da en iyisi hiç bunları kullanmayın. Bu iş için küçük bölmeleri olan bir kalıp alın derim. 

• Yukarıdaki maddeye ek olarak; büyük tabletler hoş olmuyor buna karar verdim. Küçük olsalar daha iyi olurdu. o yüzden kesinlikle buzluk gibi küçük bölmeli birşey alın :)

Sonuç olarak bizimkiler pek güzel olmadı. Mercan mutlu oldu, boyaları kırarken, renklerine göre kalıplara koyarken ve erimeleri izlerken eğlendi. Netice güzel olmasa da geçirilen vakit güzeldi, Mercan eğlendi, kırık boyalar bütünleşti.. Eh idare eder.. .




Bu çalışmayı daha özenli ve güzel yapanlar var mesela...




3 yorum:

  1. aa cok iyi fikirmis, ne guzel rengarenk olmuslar hem :)

    YanıtlaSil
  2. A-H ~ Biraz çakma oldu gerçi ama idare eder :))

    YanıtlaSil
  3. Bencede gayet güzel :) Ama bu küçük adam çok tatlı aynı bir yakınımıza benziyor,sıkmak geldiiçimden :)))

    YanıtlaSil