23 Temmuz 2008 Çarşamba

Error verdi oğlum :)

Artık çok hızlı büyümeye başladık.

Mercan doğmadan veya doğduğunda herkes "ilk 2 yıl zor geçer" derdi... Sanırım ilk 1 yıl zordu, şimdiden sonra iletişim kuran, isteklerini belli eden, oyalanacak şeyler icat eden, karnını doyurmayı bilen, uyku ihtiyacını giderebilen bir yavrunun tek zorluğu; bazen telaffuz ettiği şeyleri anlayamamızdandır bence.

Büyüdükçe saçma sapan şeylere ilgi duyduğunu, olayları farklı açılardan görüp kendince hoş yanlarını süzdüğünü görüyorum. Kafasına göre takılıyo artık Merco. An geliyor dediğimizi duymuyor, duymuyor gibi yapıyor, "başlıcam ama ha..!" diyecek oluyor falan çok şaşırıyorum. Hani sanki ergenlik döneminde de ebeveynlerini iplemiyo sıpa. Evimizde veya kreşinde benzer umursamazlıklar sergilenmediğinden bunu tamamen Mercansal olarak değerlendiriyorum. Kesinlikle öğrenilecek birşey değil zaten.

Yani acılar içinde kucağıma aldığım o 3 kiloluk şeyin birgün "aaaa" diye bana arkasını dönüp yürüyeceğini kestirebilseydim doğsun doğsun diye tırmalanmaz dr.'u da hırpalamazdım. İşi düştüğünde gelip sarılmayı işine gelmediğinde de seviyomuş gibi yapıp tokat atmayı nasıl öğrendi bu adam? Ayağıma bastığında "imdat" diye bağırmamdan zevk almayı, tartının üzerine çıkıp tartılmayı, toz almayı, masanın üzerindeki ekmek kırıntılarını parmağı ile alıp ağzına atmayı.. Ne zaman?

Adamım cips delisi zaten, kuruyemişçilerin önünden geçerken biiip markasının paketlerini görüyor ve "veE veE veE" diye bağırmaya başlıyor (ve'nin sonundaki e'yi çok tiz çıkartıyorda.. bu ver demek anladığınız üzere).

Bu arada videodaki snoppy benim :) Benim ilk yaşgünü hediyem...

2 yorum:

  1. ah çok tatlı annesi:) ne kadar büyüyorlar böyle yaa valla bende inanamıyorum:)mucizenin ta kendisidir bu olay:)

    YanıtlaSil
  2. Amanııın!!! Tam anlamı ile lokum gibi olmuş oğluşun Derya!!! Maşallah...

    Videoları izlemek çok iyi geliyor... Aynı aylarda aynı mimikleri kullanmaları, benzer hareketleri yapmalarını görmek, hmmm dedirtiyor... Sadece bizimki değil, hepsi aynı şeyleri yapıyor diyor insan... Hahahahaah!!!!

    YanıtlaSil