24 Haziran 2009 Çarşamba

Büyük iş!



Mercan Deniz, dün akşam gerçekten büyük bir işi başardı ve aylardır banyoda duran lazımlığına kakasını yaptı :)

Belki 6-7 aydır orada duran lazımlığa zaman zaman oturuyor, bişey yapmış gibi kalkıp rezervuarın butonuna basıyordu. Yani aslında tuvalette işler nasıl dönüyor uzun zamandır farkında. O kadar ki, markette gördüğü bir ürünün tuvaletle alakalı olduğunu anlayıp ambalajın renklerinden de (bence anlıyo bu çocuuum ya) kendine özel bir ürün olduğu sonucuna vararak aldırmıştı (kutu içerisisindeki ıslak tuvalet kağıtlarından).

Çok ama çok gecikmiş, ancak ucunda ölüm olmayan bir işti tuvalet eğitimi. Kendi tuvaleti vardı, oraya ne zaman gidiliyor, nasıl kullanılıyor, sonre neler yapılıyor biliyordu. Tamamen benim çalışmam kaynaklı bir gecikmeydi. 

Kreşin bir çok güzel getirisi var hayatımıza. Ama koordinasyon bozukluğu olabiliyor arada. Bozukluklar dedim ama aklıma birşey gelmedi. Kış aylarındaki hastalıklarında veya bazı rutin ilaç kullanımı dönemlerinde kesinlikle iyilerdi. Veya özellikle birşeye dikkat etmelerini istediğimde ettiler. Benim gözümden kaçan şeyler aktardılar...

Tek güncel problemim, evde benim mercan'ın poposunu kolladığım gibi kreştekilerin bunu yapamaması. Fakat bunu onların eksikliği hatası olarak göremiyorum. Çünkü kişi başına 1 öğretmen düşmüyor malesef. Ve dolayısıyla birden fazla çocukla ilgilenen bir kaç öğretmen de "çişin geldi mi" "kakan geldi mi" diye peşlerinde dolanamıyorlar çocukların. Dolayısıyla bu kopukluk belki bezi tamamen bırakmamızı zamana yayacak. Eğer Mercan kendisi "kakam geldi" şeklinde öğretmenlerini uyarmaktan çekinmezse başarıyla bezlere veda edeceğiz. 

Akşam kakasını yaptığında o kadar sevindim ve onu öptüm ki kendi farketti büyük bir başardığını. Sonra ona artık büyüdüğü ve abi olduğuyla ilgili bir konuşma yaptım. Birer bardak elma suyu alıp koltukta oturduk. Sanki o anda büyümüştü gerçekten. Bacak bacak üstüne atıp oturdu, bir kolunu yastığın üzerine koydu :) Babasına söylediğimizde çok sevineceğini söyledim ve telefonla arayıp onu uyardım. Geldiğinde o da Mercan'ı kutladı. 

Böyle güzel bir gelişme kaydettik.

Birde "çöp arabası" sorunsalımız var :) Mercan yaklaşık 2 haftadır gördüğü tüm büyük arabalara "çöp arabasıı" diyor. Çöp arabalarına karşı öyle bir hayranlık duyuyor ki hatta "oğlum adın ne" dediğimizde bile çöp arabası yanıtını veriyor. Ayrıca tüm kamyonlar, otobüsler, minibüsler.. vs. de çöp arabası onun kitabında.

:)

3 yorum:

  1. Ay ay maşallah diyelim. Kızım 23 aylık ama çalıştığım için tatile çıkmayı ve o dönem bu eğitimi vermeyi istiyorum.Darısı başımıza. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. 1 haftadır uğraşıyorum ama tık yok.darısı bızım basımıza.

    YanıtlaSil