20 Aralık 2011 Salı

Oyuncaklardan kapı süsü yapımı

Çocuklu evin çeri çöpü bitmez. Kırılan oyuncak parçaları, takımı dağılmış setler, yumurtalardan çıkan minnak oyuncaklar, fast food restoranların oyuncakları, dergiden çıkan, biryerden gelen, biryerden kopan.... Bir sürü ıncık cıncık gezinir evin içinde pervasızca. 


 



Bunlardan bazıları Mercan tarafından 'çook değerli' görüldüğü için, bazıları ben kıyamadığım için çöpe gidemedi asla. Öyle yakaladığımı bir kutuya attım topladım onca zaman, gün geldi eve gelen başka bir çocuğun beğenisine sunulmak için dağıldı o kutudakiler, günlerce koltuk dolap altlarından toplandılar..

Ama artık buna bir son demenin zamanı gelmişti :) Sanırım geçtiğimiz yıl yerli olmayan bir hobi sitesinde böyle artık oyuncaklardan bir kapı süsü yapıldığını görmüştüm, çok hoşuma gitmişti. Ama elim bir türlü 'silikon tabancası' almaya gitmemişti nasıl olduysa. Geçtiğimiz haftasonu onu da aldım ve beğendiğim projeyi hayata geçirdim. Fikirin orjinalini paylaşmak istedim ancak malesef onu bulamadım, yine de "oyuncak, kapı süsü" yazınca google'a benzer çalışmalar çıkıyor...

 ************

Zemini oluşturan strafor simit, Mercan'ın doğumundan kalma. Lüzumsuz bir şekilde popüler olanı alma gafletine kapılan tüm anne adayları gibi bende almıştım, bir çocuğum daha olsa öyle 'hoş geldin bebek' temalı bir çöp dahi almayacağım... Üzerindeki dantelleri süsleri yolalı çok olmuştu, değerlendirilir diye saklamıştım...
  

 Üzerine yün ip, kumaş parçası, külotlu çorap bacağı falan da geçirilebilir. Üşendim sanırım, şerit şerit kesilmiş grapon kağıdını sardım gitti :)

 


En trajik kısmı da malzemeyi yapıştırmaktı herhalde, Mercan ara ara "yağğ ben bununla oynıcaktım" dedi durdu ama kandıramadı beni...

 

Ben silikon tabancasını teferruatlı birşey sanırdım. Japon pazarından 8 TL'ye aldım, tanesi 0.25 TL'ye de  silikon çubuklarından aldım. 

Oyuncakları yapıştırırken de öncelik olarak düz ve büyük olan parçaları seçtim, sonra büyük olmayan ama nispeten düz olan diğerleriyle devam ettim. Gerçekten kırık dökük olanları boşluk doldurmak ve zemin oluşturmak için kullandım. Hoşuma gidenleri üstte görünmesi istediklerimi sona sakladım...



Ve ta daaa! :))

Bir adet kurdela ile de kapımıza astık








9 yorum:

  1. Süper! atıl oyuncakları değerlendirmek için süp-per fikir.. bayıldım! yalnız o strafor halkayı bulmak zor:)

    YanıtlaSil
  2. Deli Anne ~ Aslında kapsamlı ürün gamı olan kırtasiyelerde var. Birde bazı çiçekçiler böyle süs de yapıp sattıkları için onlarda da var, ben görmüştüm. Ayrıca eminönünde zibil gibi, yağmur dursun gezmek olur sana :)

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım.& yaşındaki oğlumun ufak oyuncaklarından kurtulmak için birebir.Üstelik benim gibi DIY özürlüsü bir insan için bile yapılabilir kolaylıkta. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Burcu ~ malesef bende kabiliyetli değilim. belki kabiliyetliyim ama milletin yaptığına bakıp beğenmekle yetiniyorum. bu da benim ilk defa yapıp beğendiğim birşey :))

    YanıtlaSil
  5. Süper fikir, şu slikon tabancasından bizim de almamız lazım.

    Merhaba ben geldim, ama izleyen olamadım!!!

    Bilgisiz anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  6. Oğlak Kızları ~ bir oğlak kızı olarak selamlıyorum, hoş geldiniz diyorum. Real olarak izleyemesenizde arada bir ziyaret edersiniz belki :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık süper bir fikir,ben ilk defa sizde gördüm oyuncaktan kapı süsünü:)çok hoş oluş,benimkilerde bayılırlar,yapabilirse tabii anneleri:))sevgiler,

    YanıtlaSil
  8. Efe ve Evren ~ Daha güzelini yaparsınız. Mesela sırf arabalardan yaparsınız daha konsept olur ;)

    YanıtlaSil
  9. valla süper fikir,inşallah yapabilirim:))sevgiler,

    YanıtlaSil