28 Mayıs 2012 Pazartesi

İlkokul İçin 5buçuk Çok Erken

Bu yıl kurbanlık kuzu gibi okula başlatılmaya çalışılan, ülkenin 5,5 yaşındaki tüm güzel çocuklarının geleceği için imza topluyoruz.

Belirlenen bu okula başlama yaşışla ilgili herkes birşey söyledi. Evet avrupada olabilirdi, ama burası avrupa değildi. Okul öncesi eğitim alma oranının hala düşük olduğu bir ülkede, bunu zorunlu hale getirmektense ilkokula başlama yaşını düşürmek biraz korkak işiydi.

Şimdi öncekilerden daha büyük bir ses çıkarma zamanı geldi;

Bu karara karşıyız, çocuğu olan olmayan, ama çocukların güzellikleri konusunda hemfikir olan herkesi, eğitimin tuvalette akla gelecek sivri fikirlerle şekillenemeyecek kadar mühim bir mevzu olduğunu düşünen herkesi bu kampanyaya destek olmaya ve destekçi çoğaltmaya çağırıyoruz.

İlkokul İçin 5buçuk Çok Erken diyoruz! Aman ha, verdiğiniz mail adresinin doğru olduğundan emin olun lütfen ve daha sonra bu mail adresinizi kontrol ederek gelen onay mailindeki linkte tıklayın. Yoksa imzanız sayılmıyor...

Twitter'da  hashtagi ile ağızına bu imza kampanyasını duyurabilirsiniz. 

Lütfen unutmayın, bu karar herkesi ilgilendiriyor. Çocuklar bu ülkenin geleceği olduğu için... Geleceğinizden ümitsiz olmayın, güzel gelecekleri düzgün yetişen çocuklarla inşa edeceğiz. 

Haydi, tüm güzel çocuklar için!




4 yorum:

  1. Bu siyasi kadronun eğitim politikası ta başından ölü doğar. Bu yüzden kampanyanın içeriğini net olarak analiz etme fırsatım olmasa da, peşin yargımı yıkmaları çok zor. Ondan da önce senin aldığın karara güveneceğimden dolayı katılıyorum.

    Bilirsiniz ki, cemaat okullarında ve içinde bulunduğumuz dindar neslin kendi çocukları eğitimde pek başarılı değiller. Milli Eğitim okullarındaki aileler tarafından doğru yetiştirilmiş başarılı çocuklara olta atarak, kendi cemaatleri arasına katmak için olağanüstü çalışıyorlar. Dindar nesilden uluslararası başarı kazanmış bir bilim adamı ve sanatçı çıkmamış olması bir rastlantı değil.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son cümlen aynı zamanda giriş cümlen olmalıymış. Çünkü hem dindar, hem birde yanında embesil nesil yetiştirmeye çalıştıkları için, önümüzdeki 50 yıl değil bir bilim adamı veya sanatçı, aklından geçeni kaleme dökebilecek bir yazar bile çıkmayacak..

      Sil
  2. Ben imzaladım bile..ilk günden 400 civarıydı, çığ gibi büyüyoruz da bakalım işe yarayacak mı? çok dertliyim çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne 400'ü ayol, gece yarısını bulmadan 5000'i geçmişti, çok gururlandım, mutlu oldum.

      Bende çok dertliyim. Çok boktan oldu bu 2012, beğenmedim. Unlike yokmu?

      Sil