11 Haziran 2012 Pazartesi

hormonal anormal


Gittiği sirkteki hayvanların yetersizliği yüzünden çocuğuna layık bulmayan, app store senin sap store benim çocuk oyalayacak zamazingo arayan, uğraşmaktan sıkılıp herşeyi blendırdan geçirip sıvı olarak çocuğuna dayayan, ota boka dua topici açan, hem çocuğuna hem etrafındakilere rüşvetle kendini kabul ettiren, herşeye muhalefetmiş gibi yapıp sabah akşam deli gibi tüketen ve kapitalizme hizmet eden annelerin örgütlenerek birbirine
saçma sapık fikirler vermelerine bayılıyorum. "pratik fikirliyiz, akıllıyız, çözüm üretiyoz, kalabalığız çoğuz tekiz mantarız" halinde şapşalaklıklarını arttırıyorlar. Aralarında yabancı kaynakları çevirerek paylaşma gafletinde bulunanlar oluyor ama malesef okuyanlar onu da götleriyle anladıkları için kendi halet-i ruhiyelerine göre anlam çıkartıyorlar.

Bir kadın, başka bir kadının paylaştığı bir fotoğrafın etkisinde kalıyor, kendi üzerine deniyor, bazen tutmuyor. Paçasını kısaltıp tepesine kuş konduruyor, yok yine olmuyor!

Bir kadın, başka bir kadının kişisel görüşünü okuyup pek bir beğeniyor, "ahaa evet ben hep böyleyim şikerim" oluyor, bu yeni edindiği öğretiyi cümle içinde kullanmaya kalktığında doğal olarak sıçıyor çünkü neyi neden sevdiğini tam da anlayacağı yerde elektrikler kesilmiş!

Bir kadın, bir kadının filancadan Türkçe'ye çevirdiği "çocuğunuzun boku kahverengi ağırlıksıyla doğru yoldasınız, dünya üzerindeki zilyon canlının dışkısı zaten bu renk, mide asidi hemen hemen tüm besin öğelerini malesef bu hale getiriyor" temalı yazısını okuyup "ah evet ne kadar doğru gerçekten, bugüne kadar sıçtığımın renginin farkında değildim, bir farkındalık yarattın bende" diyebiliyor

Bir kadın promosyonel öğelerle inşaa ettiği dost listesini avuç yapıp başka bir kadının saçına yapıştırabiliyor.

Neticede bu internet annelerinden lanet ettim. Hamileyken olabiliyor, ben de saçma bir hamileydim ama doğurdum bitti geçti. Her hormonun bi haddi hududu var yahu öf!

Bi bokunu çıkarmamak lazım.

6 yorum:

  1. Çok hoş olmuş yazın. Bir savrulma yaşanıyor kısa süreli ama bazıları sarkaç gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet.. böyle savrulurken görmeleri ve yaşamaları gereken güzellikleri kaçırıyorlar..

      Sil
  2. Bence durumda bir anormallik yok :)
    Şöyle ki, Canla ilgili 1-2 şey bilen herkes anneliğimle ilgili övgüler diziyor. Bunun sebebi benim süper bir anne filan olmam değil elbette, sadece farklı bir anne olmam. Bu nedenle bu övgüler benim için pek birşey ifade etmiyor. Oysa, hayatı boyunca hiçbir şey üretmemiş, yeni fikirler ortaya koymamış, toplum içerisinde birey olarak varlık gösterememiş, başkalarını taklitten öteye gidememiş kişiler için bu övgülerin bağımlılık yaratıcı etkisini bir düşün. Tabi o hormonlar bir türlü yerliyerine oturmaz. Ve tabi bu anneler, her türlü ebeveynlik akımına kapılır gider. Bu akımların her birini takip için her platformda boy gösterir, içinde var olamadıkları gerçek topluma karşılık sanal toplumda duacıbaşı oluverirler. Sonra burada tartıştıkları herşeyi uygulamaya çalışır, mükemmel-annecilik oynarlar.
    Bu sistem kapitalizmin farklı bir köleleştirme şekli değil mi sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi kusursuz bloggercılık oynamayalım lakin ben o senin son satırını yazmıştım, sonra laf çok uzuyor diye silmiştim :))

      Evet bu sistem kapitalizmin küpeciği ediyor malesef anneleri. Düşünsene "yan yatırma yastığı" diye birşey katmış literatüre sistem, buhar makinesi katmış, doğum odasını süsleme sanatı katmış, doğum fotoğrafçılığı diye bir dal gelişmiş... Bunlardan ekmek yiyenler var, ve kesinlikle saygı duyuyorum ama durup düşününce "napıyoruz lan biz" demiyor mu acaba kimse? O bireyin 5,5 yaşından sonrası için kimsenin mantıklı bir planı yok iken, doğana kadar ve doğumundan 5,5 yaşına kadar "daya dayayabildiğini.."

      Sil
  3. ahahah çok sevdim yazını. ben de feci bunalmış durumdayım yahu bu "süper anne"lik durumundan. çocuğu olmayan bir kadın olarak kusasım geliyor, çocuktan soğudum bunlar yüzünden.

    bir de sanırsın dünyada ilk bizim kuşaklar çocuk sahibi oldu.
    hafta sonu iki saat söylenip birinin başının etini yedim zaten bu konuda. fenalık geçireceğim etrafımdaki "anne" kadınlar sayesinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilk doğuranlar bizleriz, öncekilerin hepsi toprak atölyesinde yoğurulduydu..

      Sil