5 Ağustos 2012 Pazar

Mektup

Birkaç hafta önce faturaları posta kutusundan toplarken Mercan pek de fikri olmayan bir konuda soru sordu. Onun hee sorusunu sarar saklarım....
 - Anne biz niye hiç mektup göndermiyoruz
 # Ah oğlum, önce evlerdeki telefonlar sonra ceplerimizde gezdirdiğimiz telefonlar yüzünden... Merak ettikmi arıyoruz, ulaşamazsak mesaj atıyoruz. Bunlar hızlı, mektup yavaş annecim..

 Dedim... Ama içime dert oldu sonra;


# istersen ben sana mektup yazayım, saklarsın ve okumayı öğrendiğinde okursun ..diye teklifte bulundum. 

Unutmuştum bunu. 2 gündür baba-oğul yoklukları tüm unuttuklarımı hatırlattı doğrusu :) Sözümde durdum, herzaman gayret ettiğim gibi..

 Şimdi elim telefonda gözüm saatte bekliyorum.

6 yorum:

  1. "canım oğlum" ile "aloooo" diye başlayan sözler arasındaki fark asla ölçülemeyecek kadar çok.
    Üstelik, telefondaki karşı soru ile sürüklenilmeyen bir durumda dilediğini, özenle yazmanın farkı.....
    ben böyle bir mektup saklıyorum ki, ilk kez burada itiraf ediyorum, eğer eşim bir rastlantıyla bulup okumadıysa. O mektup, sevgili canım bebeğim (kızımız) yazmıştı bana. Kendi odasından diğer odaya yollanmak üzere:) saklıyorum. arada bir okuduğumda gözlerim nemleniyor! 14 yaş dönüşüm zaman aralı8ğında kendisini daha objektif anlayabilmem için dökülmüş cümleler...
    nerden açtın bu konuyu sevgili Kardeşim:) yine duygulandım. O şimdi bu yıl ünv.yi bitirdi, iş buldu, kariyer peşinde koşturuyor, İlk ayında başarı ödülü olarak ipad almış ve babalar g. hediyesi olarak, 2 gündür oyuncağım oldu:)
    ohhhh! bu günleri görebilmek için nasıl çabalar verdik ve sonunda gördük. Haksız mıyım sevgili "Güzin ablacığım":)))

    YanıtlaSil
  2. Aaa.. Canım Zihni Abi sende beni duygulandırdın işte :) Duygulanılmayacak şey değil ya zaten, bu mektubun karşığı olarak 10 sene sonra sesi kalınlaşmaya başlamış oğlumdan alacağım belki. Tıpkı kızın gibi, o da bana dert bildiğini anlatacak. Bir odadan bir odaya..

    Ve o mektuplar belirli aralıklarla açıp okuyarak, es kaza nasırlaşabilen kalbimizi yumuşatacak, hesabını yapacağız geçen yılların. Hey gidi diyeceğiz

    Bu mektubu yazmakla daha doğrusu yazmayı hatırlamakla ne iyi ettiğimi bellettin bana farkına varmadan. Mektubun sonunda yer alan tüm iyi dileklerim gibi yine diliyorum ki; benim güzel oğlum da o yollardan geçer ve bana ışınlanma cihazı hediye eder :)

    Güle güle oyna oyuncağınla, ve bence ona bir mektup yaz he? ne dersin

    YanıtlaSil
  3. Aynı gün mektubunun cevabını vermiştim, kim bilir belki O da saklıyordur? Ya da sözlerimin mesajlarını karakterine harç yapmıştır da kağıdını yırtıp atmıştır belki! Sonuç da onu gösteriyor:)
    Sezdiğim ve anladığım kadarıyla, oğlunla ilişkilerin çok sağlam ve de oldukça bilinçli seyrediyor. Hatta umuyorum ki, kocan da (sevgili enişteye selam) senin çabalarına ve duygularına ortaktır. İzin verirsen (haddimi aşarak) küçücük bir tüyo vereyim:Çocuk yetiştirirken "tek kanat ile kuş asla uçamaz." Başka deyişle, bir mil ancak iki kutup arasında döner. Anlamışsındır gerisini.
    Sevgi ve saygılar efendim:)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir fikir bu :)

    benim yeğenim de geçen yaz elime bir kağıt tutuşturdu. bu ne, diye sorduğumda da "sana mektup yazdım" dedi. hala saklıyorum. ne yazdığı hakkında bir fikrim yok. sordum ama tatmin edici bir cevap alamadım. bir sürü çizgiler, şekiller var. eh 3 yaşında birinden daha fazlasını beklemek olmaz zaten, bu haliyle bile çok değerli. önemli olan niyet değil mi :))

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, Mercan adıyla ilgili bakınırken blogunuza denk geldim. 23 Haftalık hamileyim,benim de bir oğlum olacak, Mercan ismini çok beğeniyorum, ikinci adı Deniz olacak bebişin o kesin de ilk adı da Mercan olsun diye düşünüyorum ama ikisi de unisex isimler, Mercan ismiyle ilgili hiç sıkıntı yaşadınız mı şu ana kadar? Herkes kız ismi diyip soğutmaya çalışıyo beni ama vazgeçmiyim di mii? :)

    Sevgiler, Güneş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Mercan'ında 2. ismi Deniz'dir. Mercan Deniz'dir oğlum... Mercan ismini, kendi ismim Derya olduğu için ve Derya'ların içinde büyüyen bir isim vermek istediğimiz için verdik. Kız olsa Yıldız veya İnci olabilirdi belki :)

      Doğrudur, genelde kız ismi olarak yaygın olarak kullanıldığından insanı huzursuz edebilirler ama bunların yanında neticede canlının orjinaline baktığımızda bir cinsi yok ve doğanın bir parçası.

      'Tınn' demekle yetinebilirsiniz :))

      Sorunsuz hoş bir gebelik ve kolay bir doğum dileklerimle,
      Sevgiler..

      Sil