24 Ocak 2007 Çarşamba

Hamile kişinin boş bakışları

Yapılan bir araştırmaya göre (arada bir akla zarar ziyan şeyleri araştırıyorlar çok mutlu oluyorum) hamile kadınların beyinlerinin büzüştüğü, bu yüzden de dikkat ve konsantrasyon bozuklukları yaşanabildiği konusunda bir kanıya varılmış. Muhtemelen bunu araştırmaya gerek duyanın eşi de hamiledir. Kadın bir soruyu 2 kez soruyor, veya yapılan esprilere boş boş bakabiliyorsa adam da oturmuş araştırmış, incelemiş, yememiş içmemiş sorunun kendinde olmadığını (!) kanıtlamak için böyle bir sav geliştirmiş.

Her ne kadar kondurmak istemesemde malesef, evet..

Doğrudur.

Kısa bir süre önce anlama ve kavrayabilme özelliklerimin köreldiğini hisseder oldum. Sağolsun bir arkadaşım da yememiş içmemiş araştırmış da, hakkımızda yapılan araştırmalar doğrultusunda evrende yalnız olmayacağım fikri ile benim içimi ısıtmıştır..

Araştırma ile ilgili detaylar için.....


6 yorum:

  1. Hafızada da zayıflık oluyormuş diye duymuştum. Çok ciddi anlamda değil ama ben de konsantrasyon sorunu yaşamıştım. Kitap okuyamamak olarak kendisini göstermişti:) Okuduğuma konsantre olamıyordum. Şimdi geçti çok şükür:) Bir de o küçülen beyin 2 senede ancak eski halini almıyormuş:) Bazen eşime karşı kullanıyorum bu durumu, bana sinirlenince, kızma hayatım, benim suçum değil beynim küçülmüş algılayamıyorum diyorum :D

    YanıtlaSil
  2. Bende aynı durumdayım. "Beynim büzük napıyım bu kadar oluyoo" diyorum masum masum sırıtıyorum herşey yoluna giriyo :))

    YanıtlaSil
  3. hehehe :)) evet uyumayan zihniyet, araştırmacı kişilik

    hoşgeldin

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben Ayça.. sitene Pratik Annenin linklerinden ulaştım ve zamanın nasıl geçtiğini anlamnadan yazılarını okudum ..en çok da bu yazıya güldüm .doğuma max 3 hafta kalmış olan bu dönemde ne kadar konsantrasyonumun dağınık olduğunu, ne kadar boş boş anlatılan "başka" şeyleri dinlediğimi bilseler acaba benimle görüşür müydü arkadaşlarım?? :)
    Bebeğini sağlıkla eline alman dileğiyle.. blogunu takip etmekten keyif alacağım :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ayca'cım ziyaretin ve hoş sözlerin için teşekkür ederiz oğluşla. Naçizane duygu aktarımı yapmaya çalışıyorum. Beynim el verdiğince :))

    Vakit ayırmaya değer bulduğun ve beni anladığın için sana çok çok teşekkür ederim :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil