19 Mart 2007 Pazartesi

32. Hafta

İklimsel deformasyon, mevsimlerin saçmalaması, hayvanların ne halt edeceğini bilemeyip sürünmeleri ve yok olmaları, sel, kuraklık, buzlanma, kumlanma, karıncalanma, .. bla bla son derece gereksiz ve lüzumsuz şeylermiş anladım. Bence gayet üzücüydü benim okurum benim bloguma gelir ağlamadan çıkmaz bilirim ama bu sefer ya ağlamaktan telef olup gittiler, yada ilk 3-4 görünce arazi oldular :))

Canları sağolsun. arada sırada değinmemiz gereken, paylaşımlarla neler yapılabileceği konusunda bilinçlenebileceğimiz son derece gerçek, somut bir durumdu..

Neticede bu Mercan'ımın güncesi...

"Seni beklerken bak neler neler oldu?" diye sonradan yapılacak gereksiz ve muhtemelen iplenilmeyecek diyalogların eş zamanlı kayıtları.

Çocuk bana 10 sene sonra "anne sizin nesil ne malmış, ayakta mı uyuyodunuz çok mühim işleriniz mi vardı, dünya birden bire mi bu hale geldi, kimse bi tuhaflık olduğunu farketmedi mi" dese yada 1. sınıfa başladığında öğretmeninin "şimdi kitaplarınızın bilmem kaçıncı sayfasını açın" demesinden sonra karşılaştığı 'öncesi' ve 'sonrası' resimlerini getirip burnuma dayamaz mı?

Dayar... Şimdiki çocuklar zehir gibi.

4-5 yaşlarında gözlerine kestirdiklerine çıkma teklif ediyor, anne-babalarını "oynııııcas biiiis" diye kekleyip oyun odasında ilk öpücüklerini veriyoırlar.

Şahit oldum; erkek çocuklar kızları, kız çocuklar da erkekleri çekiştiriyor. Bir nevi uzaktan kesmece.. ve sonrasında herhalde birbirlerine ayarlıyorlarmıdır nedir artık :))

Tekerlek kadar boylarıyla arabalardan konuşuyorlar..

Karizmaları çizilmesin diye "anne yaaaa bırak" diyerek ok gibi fırlıyorlar arkadaş ortamına girildiğinde !..

Ama ben şu an onun göbeğime yapıştırdığı patisini yakalayıp "küçük kurbişim" diye seviyorum, kendini yalnız hissetmesin diye sürekli konuşuyorum, konuşacak saçmalık bulamazsam müzik dinletiyorum. Hayatım boyunca bir an olsun aklımdan çıkmayacağını ona anlatabilmek, sevgimin ne kadar kayıtsız şartsız olduğunu gösterebilmek için.

Verdiği acılar yüzümde tebessüm, bir anlık durgunluğu gözlerime yaş oluyorsa, bilsin ana gibi yar var mıymış diye...

Ve günün birinde, çok çok büyümeden hatta.. Gelip tepeme etsin diye :))





1 yorum:

  1. Simdi ne desem bahane olur, ama sular kesikti yorum yazamadim...err Utandim.

    32. haftada kolay gelsin.

    YanıtlaSil