9 Temmuz 2007 Pazartesi

2 ayın sonunda anne dobrovski

Aynen!

Mercan evimin güneşi! "İyi ki yapmışım" diyebileceğim tek şey. İçimin gülen yüzü, günümün neşesi, çıkarsız katıksız kurgusuz gülücük!

Fakat bendeniz oğlum 2. ayını doldurduğu gün adeta sürünüyordum.

Uzun zamandır yakındığım bel ve sırt ağrılarımın belimde filizlenen; küçük minik canım fıtığımın zongurtuları olduğunu anladım.
Tedavisi veya en azından acıyı dindirmek için önerilecek ilaçları emzirmem münasebetiyle kullanamıyordum. Veya eğer kullansaydım emziremiyordum. Eh, el kadar bebemi biberonlarla yüz göz etmemek için de "varsın ağrısın" deyip geçiyordum. Fakat gün geldi, hönk diye kalakaldım. Şimdi oğluşumu kucağıma bile alamıyorum...

Nakhar demiş... "cennetin anne taifesinin ayakları altına" serildiğini....

İlk 6 ayda kesinlikle anne taifesinin dötleri altına seriliyor. Zira bu ilk 6 ayda intihar edip veya doğal nedenlerden ölmezsem ayaklarımın altına serildiğini kabul edeceğim.

Geçen gün eşime de dedim...

"Çok kibele gördüm kendimi"!!!


3 yorum:

  1. Derya,
    Bel agrilarin karin kaslarinin yumusamasindan dolayi kaynaklaniyordur. Sirti tutan sirt degil karin kaslari. Dogumdan sonra yumusayan sirt kaslari ve iceride bebek olmayinca sirt desteksiz kaliyor. Ozellikle emzirirken sen Mercan i kendine cekmez gogsunu ona egersen ne sirtin kalir ne birsey. Emzirirken muhakkak arkana yaslan, sirtin destekli olsun ve de emzirirken kollarinin altina ya boppy pillow veya yastik koy. Doktor undan onay aldiktan sonra yavas yavas karin kasi egzersizlerine de baslarsan sirt agrilarin azalir insallah.

    YanıtlaSil
  2. :))))) şu annelerin dötlerinin altına serilmesi meselesi için :()))

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun güzelim...
    ~mrl~

    YanıtlaSil