8 Kasım 2008 Cumartesi

Karaktersiz bir post oldu bu


Bir horozun kafası kesik biçimde 2 yıl yaşadığını, şampanyayı aslında ingilizlerin bulduğunu, Tayland'ın başkentinin Krungthep Mahanakhon Amorn Rattanakosin Mahintara Yudthaya Mahadilok Pohp Noparat Rajathanee Bureerom Udomrajiniwes Mahasatarn Amorn Pimarn Avaltarnsatit Sakatattiya Visanukram Prasit olduğunu, 'alo' kelimesini Edison'un bulduğunu, develerin Amerika kökenli olduklarını, Amerika'nın adının Amerigo Vespucci'den değil Richard Ameryk'den geldiğini, George Washington'un takma dişlerinin bir kısmının hipopotam dişinden yapıldığını ve daha bir çok şaşırtıcı bilgiyi yüklüyorum şu sıralar kendine. Bazen saçma gereksiz bulabileceğimiz şeyleri bazende doğru sanılan şeylerin aslını öğreniyor olmak da pek havalı canım :)

Son günlerdeki kendim için yapabildiğim sınırlı sayıdaki güzel şeyden biriydi. İkincisi, üçüncüsü, dördüncüsü ve beşincisi Mercan'la oyun oynamak oluyor zaten. Bunun içinde fazla zamanım olmamasına karşın artık çocukluğa geçmiş olan oğlumla kovalaşmak, yatakda alt alta üst üste birbirimizi gıdıklamak (artık gıdıklamayı biliyor mercan elini, kollarıma karnıma gıdı gıdı yapıyor, tabi efekt de yapıyor "hıdıhıdıhıdı" diye), kelime öğrenmek, muzip şeyler üretmek tüm yorgunluğumu alabiliyor diyebilirim. Aslında pratikte daha çok yoruluyorum. Ama mutlu oluyorum, buda yorgunluğu ezip geçiyor işte.


Oğlum son olarak kafa dedi dün. 

"Kapa" Ama neyi kapatacağını anlayamamış bana rağmen anlamadığım için hayretler içinde kafasını göstererek tekrar "kapa" diyen Mercan durumu son anda kurtardı.

Bu da enteresan... "ya anacım nasıl anlamıyon işte ya söylüyoruz şurda" tripleri ellerini iki yana şaşkınlıktan gözleri faltaşı gibi açılmış bakışları..

At, at, at.. 
Demiş geçtiğimiz gün. Babası anlamamış "gel oğlum burada atın" diye atının yanına gidip ona yardım etmeyi önermiş. Sonra yine "at, at!!!"

-Oğlum hangi at?
-Aaaaaat!!! (eline kumandayı almış en sonunda)

Bu arada diyaloğun başında Mercan zaten tvnin karşısına geçmiş koltuğa oturmuş. Kreşten geldiğinde... Çok yoruluyor ya.. birde yorgun erkek tribi atıyo babasına :)))))

Taklit etmeye başladı birde. Karşısında "hani benim kuzum, yanaklarını yeyim şenin anam benim" derkenki halimi taklit etti dün. Müthiş güzel ve komik bir görsel şölendi, eğlendiğimizi görünce herşeyimizi taklit etmeye başladı.

Yemek olaylarımız da evlere şenlik. Kimse sayesinde değil! Kendi yiyecek!

O kadar!

Hiyeeeyt!

Herşey o karizmatik saç traşından sonra oldu, "ayy nasıl yakışıklı adam olmuşsun" sen pohpohlanmalarından "karizmamı çizdirtemem" anlayışıyla herşeyini kendi yapıyor. 





3 yorum:

  1. Nasssiiil tatli bir cocuk oldu bu boyle ya:) masallah pasaya:))) Sacini sevsinler :DDDDD

    YanıtlaSil
  2. İşte, Mercan'a yakışan saç budur. Hatta saç budur. Bayıldım..

    YanıtlaSil
  3. Allahım yarebbim saçına bakın şunun hele....büyümüşte karizma yaparmış....seni bıcırık çok tatlısın sen iyi yaşa hemi.....

    YanıtlaSil