15 Eylül 2009 Salı

Nuyan Masum!

Ya ben vicdan azabından sızım sızım sızlanıyorum. Dün, Mercan'a 1 yıldır bakan kreş ile telefon görüşmemiz doğrultusunda akşam üstü görüşmeye gittim. Servis şoförü dahil herkesin beti benzi atmış, kanları donmuş ağlamaklı bir şekilde buldum onları. 

Oğlum.. İleride bunları okuyacaksın. Ben dengesiz değilim. Anneyim. Sen bana "nuyan bana vuydu" dedin, bende kimseyi dinlemeden tamamen olumsuz şeyleri dinlemeye ve bunları kurgulamaya başladım.

Ah benim oğlum.

Artık büyüdüğün için seni nuyan'ın grubundan almışlar ya.. Hani sen de bütün gün kendi öğretmeninden kaçıp onun peşine gidiyormuşsun ya... 

Koskoca kadın, hüngür hüngür ağladı dün.

"Kakam var diye bana geldi, keşke altını temizlemeseydim, bıraksaydım kendi öğretmenine gönderseydim, kıyamıyorum ki"

"Deryacım, Mercan bana bebekken geldi, onun kakalı bezlerini aldım, altını sildim temizledim, hastalandı baktım, kustu temizledim, öğlenleri yanında yattım uyuttum, ben nasıl ona vururum söylermisin"

Herkes ağlıyodu, herkes neden Mercan'ı sorgusuz sualsiz aldım diye bana kızgındı. "o burada bizim gözbebeğimiz. Değil vurmak, bahçede yere düşse 10 kişi koşar başına" dediler...

Düşününce doğruydu. Mercan hepsini severdi, servisten aldığımda öpücükler atardı onlara...

Sonra enteresan birşey oldu. Ben henüz seni verdiğim yeni kreş hakkında hiçbirşey söylememişken birisi dedi ki... "Canım o Mercan'ı gönderdiğin kreş, sahilde bir kreş mi?"

.... eeee. evet.

Attıkları bokları anlattığım için, onlar da onlara bok atanı tanıdılar tabi hemen.

O kreşin sahibi, eskiden bu kreşin velilerinden biriymiş. Gitmiş bir kreş açmış, yanına da bu kreşteki 10 yıllık öğretmenlerden birini almış meğer..

Alla alla ya "dallas gibi anasını satim" dedim.

"Şimdi Mercan nerde, kim bakıyor Mercan'a, Mercan'ı getir" dediler sürekli, "para da istemez, oğlumuzu getir" dediler, ağladılar. 

E peki dedim, nedir bu "nuyan vuydu" dedikodosu. Niyce avcılardaki velilerde böyle bir semptom var?

"canım benim o bizim öğretmenlerimizin suçu, bunu kabul ediyorum bu bizim suçumuz, çocuklar büyüyüp nuran'ın grubundan çıkınca diğer büyük yaş gruplarının öğretmenleri yaramazlık yapan çocukları 'seni nurana veririm kızar/seni nurana veririm' diye tehdit ediyolar, bebeklerin arasına gidecekleri için çocuklara da itici ve kötü bir ceza gibi geliyor bu"

dediler...

ya ben neticede Mercan' ı bugün eski kreşine gönderdim, Mercan'da özlemiş onları ki öptü hemen atladığı kucağın sahibini. 

Aslında şimdi içim daha rahat. Orada ne kadar sevildiğini akan gözyaşlarından anladım dün. 
Olay bizim yargısız infazımızdır.

"ne oldu ne bitti" diye kreşe gitmememiz ve kimseye sormayışımızdandır.

Ayrıca dün şu yeni kreşle konuşup Mercan'ı alacağımı söylediğimde sadece "peki çocuk siz bilirsiniz" yanıtını aldım.

Zarardan erken döndüm.

Şimdi içim çoook rahat. Bundan sonra asla Mercan'ın ağzından çıkan şeylere çok güvenmeyeceğim. Nuran ondan kaçtığı için bizim ki de kendince intikam aldı galiba. İntikamı acı oldu, şimdi o kadının gönlünü nasıl alacağımı düşünüyorum. Çünkü kalbini, gurununu fazlasıyla kırmışız. "Ben nasıl Mercana vurunum, o benim yavrum" dedi durdu.

Ah benim şapşal kafam!!!


5 yorum:

  1. Deryacım ilk başta nuran hakkında yazdıklarını okuyunca şok oldum nasıl bu kadar sakin karşılayıp Mercan'a da tepkini belli etmeden durabildin diye ve akabinde yeni bir kreşe başlatabildin diye.
    Ama şimdi görüyorum ki yanlış anlama tamamen buna sevindim açıkçası bir sorun olmadığına sevindim. Bende oğlumu kreşe vereceğim ve bu gibi şeyleri okuyunca defalarca düşünmeme sebep olucaktı.

    YanıtlaSil
  2. Canım, evet malesef yanlış anlama ve büyük bir 'anlayamama'! Çocuklarımızın tepkileri göz ardı edilemez, ama 2 yaşındaki bir adamın neye ne tepki vereceği kestirelemez. Mercan 'nuyan'dan intikam almaya çalışmış bir şekilde onu bıraktığı için. Dün akşam serviste yine 'nuyan'ın boynuna sarılı bir şekilde buldum Mercan'ı. Aralarında bir husumet olsa onları öyle bulamayacağımdan eminim.

    Bazen fevri kararlar veriyoruz ve deneme yanılma ile sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Adam gibi sorgulamak lazım aslında...

    YanıtlaSil
  3. DeryaMrb,
    Bende merak ettim şimdi ,benim oğlumda kreşli..
    Nuran hakkında anlatılanlardan bahsetmedin mi?
    Tamamen karalamamıymış onlarda..
    Çok enteresan yani..
    Birde kamera var mı kreşte?
    Süper işe yarıyor..Aklın kalmıyor biliyo musun.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Asya,
    Nuran hakkındakiler malesef ki karalama. Aslında karalama demiyelim de kreş müdürünün de dediği gibi öğretmenleri "nurana veririm" korkutmacası, çocuklar arasındaki nuran korkusu, velilere sıçrayan 'agresif nuran' olgusu. Ve tamamen benim hatam. Kocaman bir şapşallık.

    Kamera konusuna gelince.. Kamelar yasaklandı şekerim :) Bakanlık kararınca. Tüm kreşlerde yasak. Halen izletenler var ancak yakında onlar da izlenemeyecek.

    YanıtlaSil
  5. Tam Dallas`mis ha! kotu bir durum tabi, iki ucu boklu degnek hatta. Buyuk sinifin ogretmenleri de hic mi cocuk psikolojisi okumamislar yahu, yaramazlik yapan cocuga oyle mi denirmis? seni "fatmaşala veririm bak!" derdi babam ben küçükken. o nasıl bir kadınsa artık der çok korkardım. fatmaşal, hani adında fatma var diye...belki de bi uyduruk bi canavardı ne bileyim ben kadın sanardım. Ay o geldi aklıma.
    Hediye alarak ve oğlanı geri vererek gğzel bir gönül almışsın hadi bakalım.

    YanıtlaSil