22 Ocak 2011 Cumartesi

En iyi dost, peynirli tost

Dedemin tek eliyle yaptığı (felç geçirdiği için sağ tarafını hala kullanamıyor tam olarak) tost o kadar lezzetli gelmiş ki Mercan'a, kaç gündür "dedemin sandiviçindeeen" diye tost makinasının başına köpek ediyor beni. Sonra köşeden köşeye kesip 2 eşit üçgen olarak sunmazsam da kalayı yiyorum ayrıca. Dün akşam bir kase pilavı, bir küçük kase karnıbaharı, iki lokma nutellalı ekmeği ve 1 salatalığı yedikten sonra tutturdu 'dedemin sandviçindeeen'!
Tamam dedim yaptım, ama öncesinde iyice tembih ettim, "oğlum karnın doydu, tost yiyecek yerin yok, otur, kendini dinle, eğer hala kendini aç hissediyorsan yaparım" dedim, "eğer yaptığımda 'benim kaanım dooydu' deyip bırakırsan da bir daha sana güvenemem' dedim.

Neticede tostu yaptım, o da yedi bitirdi ve sonunda 'bi sorun yok dimi, güveniceksin' dercesine "annee bak bitirdim yiyebiliciiimi söylemiştim" dedi.

Sabah 7'de kalktığı için arkadaş, haftasonu maftasonu değişmediği için onun için, yine kalktı acımasızca kaldırdı ve bu sefer babasına tost yaptırdı. Onu da yemiş. Benim 'sabah hayatta lokma ağzına koymaz' dediğim oğlum tostunu yemiş. 1,5 saat sonra ben kalktığımda "ne olsa açlığını bastırmıştır, salla kahvaltıyı biraz" diye iç geçirirken "anne hadi benim karnım aç, yumurta yap, salam kafa (salam başlıklı ekmekler) yap, ama yumurtayı karıştırmadan yap, dümdüz yap" diye siparişler yağdırmaya başladı.

Az biraz iştahı mı açıldı bişey oldu çocuğuma ama bakalım ne olacaksa..

Yani şu sıralar en iyi dost peynirli tost.

Bu arada tostunu yerken 'bite me' izliyordu. Bende izliyordum ama iştahım onun kadar açılmadı neyse ki....

5 yorum:

  1. aman dilini ısır arkadaşım.. ben şu hayatta en çok annelerin nazarının değdiğini gördüm çocuklarına.. ne tostmuş ayrıca.. özel bir tarifi varsa alayım ben de.

    YanıtlaSil
  2. Büyüme dönemine girmiş o! Boyuna enine bu aralar farkedecek de ondan, ohh yarasın!

    Dante de akiam yemekten sonra bir ara yer fıstıklı sandwich'e dadanmıştı, hem de illa yatakta uymadan önce yiyecekti. Tüm gün bulduğu herşeyi yiyordu. Sonra baktım pantalonlar kısa gelmeye başladı, yanaklar daha da doldu falan...böyle bu çocuklar.

    YanıtlaSil
  3. Deli Anne@ labne sürülmüş ekmeğe bi dilim kaşar. ama ikiye bölünce lezzetleniyomuş öyle buyurdu hazret...

    Açalya@ben sıkıldım valla bütün altların ömrü 2 ay, sonra bermudaya benziyolar.

    YanıtlaSil
  4. Şifa olsun inşaAllah!! :)

    YanıtlaSil
  5. Şifa olsun inşaAllah!! :)

    YanıtlaSil