10 Şubat 2012 Cuma

Arrrghhhh!!!!!


Bugün Mercan'ın okulunda aile katılımlı etkinliğin aktörü ben olacaktım.

Ebru yapacaktım, hani provasını yapmıştık Mercan ile...

Ah nasıl bir fiyasko oldu, başıma neler geldi, nasıl kahroldum!

Önce, "çocuk çok, kitre fazla olsun yetmez belki" diye fazla kitrem olsun diye, satın almadım evde kendim hazırlamaya kalktım.

Aslında oldu. Günlerdir başında bekliyorum! Lakin dün akşam üzerine bir boya atıp deneyeyim dediğimde kanım çekildi resmen. Çünkü yaptığım orjinal kitre, orjinal olmayan boyaları tutmuyordu. Boyalar hazırdı, öd kaynat, toprak boya al, ez karıştır uğraşmayayım diye hazır almıştım baştan. Hazır kitre üzerinde de gayet tutmuştu. Ama kitre sentetiksiz, boyalar da sentetikli olunca istemedi kitre üzerinde o ucubeleri.

Sanane al hazır kitre, al hazır boya çak gitsin! Niye uğraşıyosun onca şeyin içinde, neyi ispatlamaya çalışıyosun????

Ah nasıl üzüldüm, nasıl mahvoldum! Bütün gece hobi sitelerinden yapılabilecek şeyler araştırdım durdum ama ebru yapacağım diye o kadar ayar vermişim ki kendime herşey dandik, herşey basit ve sıradan ve daha doğrusu 'zaten bunu okulda yapıyorlardır' şeklinde elediğim cinsten geldi.

En son yumurta boyatmaya karar verdim çocuklara. Sabah 20 yumurta haşlar, guaj boyalarla boyar birşeyler yaparız, tavuk civciv falan yaparız diye düşündüm veya başka birşeyler.. alternatifi çoktu.

Ama sabah bunu Mercan'a söylediğimde adeta yıkıldı çocuk. Bu kadar takacağını düşünmemiştim ama asansörü bekleyene kadar kafasını kaldırmadı, büktü boynunu garibim. 

Mercan'ı okula bırakıp dönünce 20 yumurta alıp haşladım. Off haşlamaz olaydım, vaktim yok diye hızlıya açtığım için ocağı çatladılar. 5 tane sağlam yumurta kaldı, patlak çatlak nasıl götüreyim. Kalmış gitmeme 20 dk!!!!!!

Ağlasam mı, arayıp "acil işim çıktı" mı desem, gidip hikaye mi okusam.. Bilemedim. Mercan'ın yaşayacağı hayal kırıklığı hepsinin ve herşeyin üstünde çünkü. Bugüne kadar her sözümde durdum, yapamayacağım hiçbirşeye yaparım demedim, boşa dolduruşa getirmedim onu. Nasıl yarı yolda bırakırım!!!!!!!!

Markete girip plastik bardak, evden boyalar, lastik, karton, pipet bişeyler toplayıp gittim. Sözüm ona şundan yapacaktım ama yumurtalar çatladığı için olamadı işte. 

Tabi sinir harbi, hayal kırıklığı ve tarifi imkansız şeylerle okula gidince de elim ayağım birbirine girdi, çocukları organize edemedim, aptal aptal şeyler yaptık. Hiçbir zıkkım lanet bardağın üstüne uhu ile yapışmadı.


!!!!!

Arrrrghhh. Düşündükçe tüylerim dikeliyo. Öğretmen de kesin gerizekalı ve kabiliyet düşmanı biri olduğuma kanaat getirmiştir artık!

3 yorum:

  1. geçmiş olsun :) bazen oluyor böyle her işinin ters gittiği günler.

    YanıtlaSil
  2. beceriksiz derbaaayyy,
    o çocuğun bilinç altına "beceriksiz anne imajı" girerse nasıl tamir edeceksin bunu? hadi bu günleri bir iki ay sonra unutur, ya kök salan imaj?

    bu, ünlemlerinin gazıyla yazılmış bir kamera şakasıydı:))

    hatalar ve terslikler de hayata dair olgulardır bilirsin. ilk ve tek program olmayacak bu geçen şölen. eminim ki bu hırs ile bir sonraki programa birkaç misli şatafat ile gireceksin ve bu edebiyat ile okul çevresini ve Mercan'ı ikna etmişsindir.

    Evet, bir sonraki maça şimdiden hazırlanma andı olsun o ünlemler.

    YanıtlaSil
  3. sırrakalem } bu kadar da ters gitmez ki canım hayata küstüm, 21 haşlanmış yumurtayla başbaşa kaldım :S

    zihni } garibim Mercan hiç trip atmadı akşam biliyormusunuz? gayet mutluydu. annesi onu ekmemiş, bir şekil gelmiş... bu ona yetmişti. canım oğlum benim.

    YanıtlaSil