4 Haziran 2012 Pazartesi

En büyük suç, beyin tecavüzü!


Geçtiğimiz hafta o kadar çok imza attık ki, eminim herkes kendini bürokrasik sürecin bir parçası sanmaya başladı. "Benim imzam olmadan bu iş hallolmayacak" edasıyla ismimizin baş harfi, soyismimizin hepsini büyük harf ile yazarak imzamızı attık.

Artık işin rengi değişmeye başlıyor. 

Muhafazakar kişilerin "muhafazakarlaşmanın neresi kötü, ne zararı var" demeleri değişen rengi gayet belli ediyor aslında. Sorun birilerinin muhafazakar yaşantısına devam ediyor olması, muhafazakarlığını dileğiği gibi yaşaması değil ki! Muhafazakar bir yaşama yakın olmayan, hatta çok çok ötelerde olanların kurallar, yasalar ve dayatmayla muhafazakarlaştırılmaya çalışılıyor olması.

Temel hakların hiçe sayılması!

Eğitim hakkının, kadın hakkının, düşünce özgürlüğünün siyasi kaygılar ve hayat gayesi ile birleştirilerek çok ucuz, basit, önemsiz ve adı kolayca konulabilir metalar haline dönüştürülmeye çalışılıyor olması.

Öyle ki, "kürtaj yasağına karşıyım" diyeni, 2 ayda bir kürtaj yaptırmaya gittiği ancak bu yasakla kürtaj yaptıramayacağı için hiddetlenmiş sanıyorlar.

"5,5 ilkokul için çok erken" diyeni, eğitim karşıtı gibi algılıyorlar

Aslında kimse öyle algılamayacak, zira algılamak için başka şeyler gerekli. Nüfus algılayamadığı için bir badem bıyık çıkıp durum özeti yapıyor, tatlısu sazanları "he yaa, evet" diyor.

Falan bir sürü..

Çok var..

Fazıl Say var mesela! Dünya çapında bir imza kampanyası başlatılmış hakkındaki suçlamanın kabülü yüzünden. Din düşmanı da oldu, birsürü şey oldu adam.. Yani bütün ateistler, agnostikler din düşmanımıdır? Veya din düşmanı ne demektir yahu?

Bir teistin çıkıp "allah akıl ihsan eylesin" demesiyle bir ateistin "bilimin gücüne inanın" veya bir agnostiğin "ispatın yokluğu varlığın ispatı değildir" demesi arasında ne fark vardır? Görüş farkı olarak alamazmısınız da din düşmanı dersiniz?

Artık yurtdışından bakanların gerçekten "şu çılgın türkler" diyebileceği bir dönemdeyiz.

İsteyen istediği kadar muhafazakarlaşabilir, çarşafla da gezebilir, seri şekilde çocuk doğurabilir, "o günah bu haram" denen herşeye "eyvallah" diyebilir.. Yapabilir yani, bana bir zararı yok ilk elden, kendine zararı olabilir, bu kişinin tercihidir. Ama genel yönelim ileriyken, ve zaten ileri olmalıyken geri gitmek nedendir??

Ancak benim alanıma, tercihlerime ve seçimlerime balta vuracak bir eğilimin alt başlıklarını yasalaştırarak sırtıma koymaya kalkarsanız çok pis olurum.

O zaman her türlü kutsala küfür edip dalga geçebilirim. 

Zaten düşünce özgürlüğü de yoktu artık değil mi, oho sıçtım o zaman!

Kulağınıza veya gözünüze rahatsız edici gelen herşey, o çok esnek, pamuk ipliğine bağlı ahlakınız; bir sanatçının, bir dizinin tavrı veya bir tivitine bağlıysa, zaten siz çoktan ölmüşsünüz.

26 göbekli bıyıklı adamın tecavüz ettiği bir çocuğu da koruyamadınız, bunu yapamadığınız gibi tecavüzü konu eden bir dizide o çok vahim sahneyi çekirdek yiyip seyrettiniz. O diziyi daha yayına kalkmadan adını ortadan kaldıramadınız. "Tecavüz"ü her evin literatürüne, küçük çocukların kelime dağarcığına o diziyle soktunuz.

Şimdi tecavüze uğrayan olursa, o bebeğe de devlet bakar derken, kürtajı yasaklamak, tecavüzü yasalaştırmak gibi fikriniz mi vardı?


7 yorum:

  1. deliriyorum
    her okuduğum gazete satırında biraz daha deliriyorum
    ne yürüyüşler, ne imzalar kesmiyor beni
    daha somut şeyler yapılmalı diyorum ve kendi kendime dövünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçimlere kadar direneceğiz. Ben sanmıyorum artık, makarna veya beyaz eşyayla karınlarını doyurdukları, kin ve nefret söylemleriyle böldükleri bu insanlar aynı hataya düşmeyecektir.

      yani umuruyorum

      Sil
  2. Derya, durum tam bir şuursuzluk durumu. Aklına esen aklına eseni yasalaştırıyor, ve dahası metalaştırıyor da. Toplumda ciddi bir yandaşlık durumu var. Sahte ya da gerçek. Ama, "kendi irademizle kapanıp namaz kılamıyoruz, bari bunlar zorlasınlar da dinimizi yaşayabilelim" diyen müslümanlar(?) var, hem de çalışıyor bunlar, hem de çok iyi bir firmada, hem de gayet de ünvanla.
    Diyeceğim o ki, şu çılgın türkler toptan gidişattan memnun görünüyorlar. Biz kendi derdimize yanalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yandaşlığı geçtim, ülke çok fena bölünde Berna. O "kürt açılımı"nı telaffuz ettiği anda bu bölünme başladı. Kürt olan herkes terörist oldu, daha ne olsun?? İnsanlar birbirinin beynini gıdıklayıp "bu benden değil" demenin kolaylığı ve bu durum karşısında o kişiyi kolayca silmeyi, gözden çıkarmayı ve bulsa bir kaşık suda boğabilmeyi kendine hak görür oldu.

      Korkunç

      Sil
  3. sanırım şöyle bir şeydi:
    bir kadının tüm hayatını etkileyecek önemli bir kararı erkekler veriyor.
    üstelik ben senin kadar iyimser de değilim, seçimlerin bir şey değiştireceğine dair umudum yok.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygı duydum :)))

      Ve dün akşam bende iyimserliğimi kaybettim, 2 tane amcanın konuşmasına şahit oldum herşey bitti. "Adamlar çalışıyo" geyiğindelerdi hala..

      Sil
    2. doğru çalışıyorlar; çalışma alanı bizim uzuvlar...

      Sil