27 Temmuz 2012 Cuma

Ne.bu.la

Genelde astronomiden bihaber insanların "ne bu lan" diye düşündükleri güzel bulutsular.
Nebulalar ile ilk tanışıklığım Carl Sagan'ın Kosmos serisinin ilk bölümüyle (Kozmik Okyanusun Kıyıları) olmuştu. Hatta bir dönem simli ojelere merak salmam da sanıyorum o büyüleyici görüntülerdi.
Seneler seneler sonra Kosmos serisinin tamamını indirip ele geçirmek suretiyle, yine kendimi bir nebula arayışında buldum. Bu da kişisel nebula'm; bugün yaptım, çok yeni. Adı Mercan olsun hadi :))
Bu arada Mercan'a nebulalardan, uzaydan, astronomiden ve tabi Carl Sagan'dan bahsetmem de şu sitedeki mükemmel remixler sayesinde oldu. Mercan tempolu müzikleri çok sevdiği ve aynı zamanda da çeşitli belgesellerden görüntüler kullanıldığı için ara sıra "ka sagan dinleyelim mi" der. Gerçi Carl Sagan'ı bir müzisyen sanmasına yol açma ihtimali geldi önceleri aklıma ama sanırım öyle olmadı, sonra belgesellerin orjinalerini izlettim inceden, dublajlı olmadığı için sıkıldı ama en azından müzisyen olmadığının ayrımını yaptı.


Symphony of science'dan daha önce bahsetmişmiydim bilmiyorum ama bannerında bile nebula var canım, içinden de Carl Sagan çıkmış. Bu da mı gol değil?




2 yorum:

  1. Yıldızların birkaçını daha da coşturmuşsun.
    Bu tanrının açığını yakalamaktır, isyandır düpedüz:)

    Nerdesin "kız"gın güneşe rakip olmuş yıldızların. Bu yüzden "ne bu kız" diyesi geliyor insanın:)

    sevgi ve saygılar efendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha iyiymiş "ne bu kız"
      yorumu yayınladığım günde çok gülmüştüm ama telefondan yorum yetiştiremedim,

      saygılar abisi..

      Sil