31 Ekim 2013 Perşembe

Selam verip kaçmak

deryamercani.blogspot.com adresinin başkası tarafından alındığını görünce hüzünlendim. Salak kafam, madem blogu taşıdın adresi boşta bırakmasana!

Zaten deryamercanı'nın içeriğini taşıma işi sürekli oğlana dair yazamamaktan veya "velevki yarın öbür gün başka bir çocuğum olsa ona da ayrı blog mu açacağım yahu?" düşüncesinden çıkmıştı.

Kararsızım işte hala kararsız, o blog kalsaydı kendi saçmalamalarıma başka blogmu açaydım diye düşünür dururum. Sonra artık oturup yazamadığımı, nereye veya neden yazdığımı sorgular haldeki gidiş gelişlerimi hatırlar geçer giderdim.


Hala gelip gider, geçip gider.

Bir süredir öyle boşlukta sallanmalardayım sanki. Yeni hareketimin ne olacağını merak edip bekliyorum. Sanki birisinden bir ipucu bekler gibi?

Ajansı bırakıp evde takılalı beri bu böyle. Birşeyler eksik. Önceden de birşeyler fazlaydı. Hatta birşeyler fazla iken başka birşey muhakkak ki eksikti. Bir dengesizlik vardı.

Şimdi bolca zamanım olmasına rağmen, o geniş zaman diliminin içerisinde beni tatmin edip doyuracak birşey yok. Çarçabuk akşam oluyor, iki lafa gece, iki dönenmeye sabah!

Birşey üretmek istiyorum.

Birileri ile paylaşmak, o şeyi çoğaltmak.

Ama o şeyin elimdeki hangi malzemelerle oluşturulacağını kestiremiyorum.

*   *   *

Anlık ve sazanlık bir gelişme sonucu Mercan'ların sınıf annesi oldu. Gerçi şimdi 'sınıf temsilcisi' diyorlarmış. Kimi veliler 'sınıf annesi' deyimine karşı çıkmışlar efenim. Herkesin bir anası var, sınıf annesi ne ayakmış, çok avammış!

Okulların açıldığı ilk hafta çocukların dolap anahtarlarının çoğaltımı krizinden sonra neyseki henüz başıma büyük bir kabak patlamadı. Bir tiyatro gezisini sağ salim atlattım ki bende inanamadım. Ufukta dehşetle beklediğim öğretmenler günü var. Şayet korkarım benden bir yönlendirme bekleyecekler, toplu hediye alalım, şöyle yapalım, böyle edelim diye. Hatta benim önerim üzerine muhalefet oluşturacaklar adet yerini bulsun diye, gruplaşılacak falan.....

Amaan! 

Gerçekten nereden bulaştığımı bilmiyorum. Sazanlık işte, clup!

*  *  *

Birde havadis verirdim ki vermiyorum. Az daha bana kalsın


2 yorum:

  1. adresini taşıdığından beri, yazıların sayfamda çıkmıyor. ancak adresini girip bakarsam görebiliyorum. sadece bana mı bu gıcığı blogspot'un acaba? kızıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Yok sanmıyorum ama daha önce başka söyleyen de olmuştu. Listeden beni tamamen kaldırıp bu adresi eklemek gerekiyor sanırım. Bilmiyorum ki.. kızma, tekno gıcık işte.

    YanıtlaSil