15 Aralık 2011 Perşembe

Filin Banyosu




Bu biraz gecikmiş bir post aslında yayınlamayı unuttum, fotoğraflarını çekmiştim... Ama dün akşam Mercan'la kitap okuma krizi yaşarken aklıma geldi bu unutkanlığım.

Geçtiğimiz ay blog aleminin 2 sevilen ismi Özgür Anne ve OİP Bir Kar Masalı'ndan sonra Filin Banyosu'na can verdiler adeta. Kitabın hikayesini ben anlatamam ama can vereni anlatmış. OİP garibim iş yaşantısında içine attığı tüm güzellikleri renkleri, neşeyi pöşkürterek çizmiş, Özgür Anne'de programlamış.

Bir Kar Masalı'nın android uygulaması olmadığı için onun keyfini süremedik ama Filin Banyosu'nun android markette yer alması tabi ki nasiplenmemizi sağladı.

Mercan'ı bilgisayar oyunlarından veya soft ortamlardaki etkileşimli oyunlardan muaf tuttuğum için, online kitabı indirdiğim akşam bu hareketime çok şaşırdı tabi :) Küçük parmaklarıyla sayfalarını çevirip sayfada uçuşan kelebeği parmakladı durdu. Bitti, 'tekrar' dedi, bitti 'tekrar' dedi...

Hikayesi, görsel anlatımı, seslendirmesi ve etkileşimli özellikleriyle gerçekten eğlenceli ve bir çocuk için günümüzde bulunması zor sevimlilikte, masumlukta bir çalışma olmuş. Hani böyle trafikte, sıkışık can sıkıcı ortamlarda çocuğun darlandığı anda yüzüne gülücük serpecek cinsten...



Bu etkileşimli online kitap tecrübemizden sonra 'daha' larının arayışına girdim tabi ki ancak malesef sonuç fos. AppStore'a baktım orda da bi cacık yok. Yani bu klasmanda birşey yok. Ve gördüğü bu güzel tepkilerden download raitinglerinden yola çıkarak Türkiye'de bu yönde yeni girişimler olacağını düşünüyorum. En başta bu süper ikili aldıkları gazla yola devam edecekler, inanıyorum. Hatta bende mi girişsem diye düşünüyorum ama üşeniyorum galiba, elimde Mercan'a uydurduğum hikayelerden bir demet var. Onları da böyle renkli hareketli görmek güzel olurdu herhalde.

İndirin indirin, seyr-eyleyin, güzelleşin :))

2 yorum:

  1. ayy ben de yazacağım sözde, yuh bana!

    YanıtlaSil
  2. sen yine online takılıyosun hayret nasıl atladın :)) ben çok astım blogumu yaaaaa bunu da unutmuştum ama neyseh artık :))

    YanıtlaSil